Lukas (2019), lief, gevoelig en enkel voor mensen met ervaring.
Lukas is een zeer gevoelige ruin. Hij is nooit actief gesocialiseerd geweest en heeft altijd samengewoond met Emma. Hij heeft haar ook twee keer gedekt. Toen de eigenaren vlak voor hun emigratie geen geschikte oplossing gevonden hadden voor Lukas en emma zijn zij bij ons in opvang gekomen. We merken aan Lukas dat hij goed kan gedijen in een kleine kudde. Echter zijn indrukken al gauw teveel voor hem. Wanneer iets hem ’te veel’ wordt uit hij zijn onmacht door naar je te springen, bijten en te grommen. Ook is hij snel beschermend over zijn kudde genootjes wat verzorging van mede alpaca’s kan bemoeilijken.
Wij werken nu actief aan zijn resocialisatie. Inmiddels is hij halstermak, trailermak en bijna verkeersmak. Door een uitlaatklep te vinden voor zijn spanning heeft hij minder ‘incidenten’. Echter kunnen we hem niet uit het oog verliezen wanneer je door ‘zijn’ weide loopt.
Voor Lukas zoeken we een rustig thuis met een kleine kudde ruinen, minimaal 2 anderen, maximaal 9. Het is belangrijk dat het leven voorspelbaar is en dat er weinig prikkels zijn van vreemde mensen. Vaste familie/verzorgers is absoluut een must. Lukas is dus expliciet geen activiteiten alpaca, niet geschikt voor kinderboerderijen, zorgboerderijen of drukke zichtlocaties.
Wij zijn ervan overtuigd dat je, wanneer je zijn vaste mens bent, ver met hem kunt komen. Van nature is hij niet slecht, maar het is wel een alpaca die in alle rust verdere training behoeft.
Training moet positief, met kleine stapjes en helemaal op Lukas worden afgestemd.
Bied jij Lukas zijn stabiele rustige thuis? Lees onze voorwaarden en neem contact op met ons. Vraagprijs in overleg.

Wordt jij adoptie ouder van Lukas? Daarmee steun je niet alleen Lukas maar alle rescue’s die de extra zorg en aandacht zo hard nodig hebben!