Yade (2012) Yora (2012) en Yulia (2010), Deze drie dames zijn hecht met elkaar verbonden en sterke persoonlijkheden. Yade komt als eerste op je af om je te onderzoeken Ze dwingt al je aandacht af. Dwalen je gedachten af wanneer zij je gezicht onderzoekt? Dan spuugt ze zonder pardon. Yade is een koningin in alles wat zij doet. Ze paradeert aan de lijn, maakt heerlijke sprongen en is overal als de kippen bij. Yade heeft last van twee losse knieschijven in haar achterpoten. Toen ze in augustus 2021 bij ons kwam kon ze vaak nauwelijks opstaan of gaan liggen, ook rennen en springen ging niet. Door gecontroleerd bewegen (korte wandelingetjes), uitgebalanceerd eten, vitaminen en mineralen en dagelijkse ondersteuning met CBD druppels is ze nu al maanden stabiel. Deze pijnlijke en erfelijke afwijking zal nooit overgaan en op termijn zal haar situatie verslechteren. Wanneer ze teveel last zal ondervinden moet Yade ingeslapen worden. Dit kan binnen een jaar zijn, het kan ook nog jaren duren.

Yora is groot en beresterk. Ze heeft veel tijd nodig om je te vertrouwen. Wanneer ze je vertrouwt laat ze zich na enige overtuiging halsteren en volgt ze je waar je ook maar vraagt. Ze matched enkel met stevige, rustige mensen. Drukke, extraverte, beweeglijke personen maken haar onzeker en bokkig. Dan schopt ze, schreeuwt ze en gooit ze zich op de grond.

Yulia is de voorzichtige van de drie. Ze komt vaak als laatste bij je kijken, nadat ze alles eerst goed heeft geobserveerd. Ze is watervlug en hangt sterk aan vaste patronen. Eten op een vaste tijd, op een vaste plek en op een vaste manier uitgeserveerd.

Deze drie dames zijn in opvang gekomen wegens heftige schurft (Yora en Yulia), ondervoeding en uitputting (Yulia en Yade) onvruchtbaarheid (Yora) en de losse knieschijven (Yade). Dit betekent dat het hele drietal de rest van hun leven extra zorg nodig heeft. Zij gaan dus ook enkel weg naar een adres waar veel rust en aandacht voor ze is. Waar de tijd wordt genomen om ze te leren kennen en goed te onderhouden en te monitoren.