Yoke (2005) Yuno (2014)  (beiden lichtbruin) Yoke is de oplettende van het stel. Rustig en ze stapt inmiddels vrij open op je af. Ze eet graag uit de hand en is halstermak maar absoluut geen grote avonturier. Yuno is afwachtend en komt pas naar je toe wanneer ze je beter kent en vertrouwd.

Waarom zijn ze bij ons in opvang?

Yoke is een oudere fokmerrie, ze kon het allemaal niet meer aan. Ze is echt aan het genieten van haar pensioen. Wij hebben haar zien opbloeien van bange, chagrijnige, schoppende dame tot lieve milde oma figuur. Yuno lijd aan Engelse ziekte. Dit is een progressieve ziekte die het spiervermogen en op termijn ook de organen aantast. Vanwege haar spastische bewegingen wanneer ze gestresst is hebben wij ervoor gekozen Yuno niet halstermak te maken. Ze gaat hiermee in de flow van de kudde en is zienderogen ontspannen en opgebloeid. Ze reageert goed op hand en stem gebaren. Inmiddels zijn we zo ver dat we haar nagels staand kunnen knippen en heeft ze voldoende kracht in haar benen om tijdens het knippen op drie afwisselende benen te staan. Met tweemaal daags cbd olie èn het zogen van Doña is ze heel stabiel en is haar spiercoördinatie toegenomen. Ze kan zelfs weer rennen zonder om te vallen of over de kop te slaan. Ze begint zelfs af en toe een sprongetje te maken. We kunnen niet voorspellen hoe haar ziekte verloop verder zal gaan. Het kan zijn dat ze, wanneer Doña stopt met drinken direct achteruit gaat, wegens het veranderen van de hormoonhuishouding.

Yoke en Yuno gaan enkel naar een adres waar voldoende tijd en energie is om op een rustige manier van de dames te genieten. Het is uiterst belangrijk dat zeker Yuno in een stressvrije omgeving terecht komt. Er mag met deze dames niet meer gefokt worden. Hier moet de nieuwe eigenaar voor tekenen. We zoeken een plek waar ze van hun welverdiende pensioen mogen genieten. Zeker voor Yuno is het belangrijk dat alles in een vast ritme gebeurt. Vaste voedertijden en een vaste voederplek, telkens op dezelfde manier. Ook is het noodzakelijk dat haar nagels elke 5 weken geknipt worden. Hoe vlakker ze kan lopen hoe beter haar balans.

Wij vragen voor deze dames geen vergoeding maar stellen wel aanvullende voorwaarden aan het nieuwe adres.