Help jij ons helpen?

Naast tijd en liefde vraagt het verzorgen en weer gezond maken van de verschillende alpaca’s in de opvang veel andere zaken, zoals: voer, medicatie, consulten bij een (gespecialiseerde) dierenarts, en allerlei attributen. Alle alpaca’s krijgen een eigen halster en halsterlijn. Allemaal krijgen ze op individuele behoefte afgestemd eten. De stallen worden iedere dag uitgemest en de vloeren bekleden we met vers vlas en stro. Regelmatig worden alle stallen, halsters en materialen ontsmet.

Wij zijn grotendeels afhankelijk van donaties en giften en van iedereen die een alpaca adopteert. Help jij ons helpen? Doneer een door jouzelf te bepalen bedrag aan voer, medicatie, dierenartsconsulten, stalonderhoud of gereedschap.

Donaties vanaf € 35,- ontvangen van ons een bedankkaartje. Donaties vanaf € 65,- ontvangen een bedankkaartje en rond kerst een kerstkaart.

Het minimale donatiebedrag is € 5,00. Je donatie is inclusief  € 0,29 transactiekosten voor iDeal.

Doneren aan een ANBI doel

DONATIES

Overweegt u Alpacas Resceu financieel te ondersteunen kan dat u ook fiscaal voordeel opleveren omdat wij een ANBI status hebben. Giften kunt u privé doen maar ook vanuit uw onderneming. We zetten graag de voordelen voor u op een rij

DONEREN ALS PARTICULIER

Eenmalige giften

Als u een gift doet aan ons is deze in beginsel aftrekbaar in uw aangifte inkomstenbelasting. 1% van uw inkomen is niet aftrekbaar met een minimum van € 60. Het maximaal aftrekbaar bedrag is 10% van uw inkomen. De gift is, afhankelijk van uw inkomen, maximaal aftrekbaar tegen 49.5% (tarief 2021)

Let op: vanaf 2021 zijn contante giften niet meer aftrekbaar.

Periodieke giften

Wilt u ons over een langere termijn steunen kunt u gebruik maken van de periodieke gift. Deze is fiscaal voordeliger dan de gewone gift. Deze is namelijk in zijn geheel aftrekbaar. Voor de voorwaarden kunt hierover met ons contact opnemen.

DONEER VANUIT UW BV

Als uw BV een gift doet aan een ANBI instelling is deze gift volledig aftrekbaar. Jaarlijks bedraagt de aftrekpost ten hoogste 50% van de winst met een maximum van € 100.000.

Bij een winst in de BV tot € 245.000 is de gift 15% aftrekbaar daarboven 25%.

SPONSORING

Uiteraard is het ook mogelijk om ons te sponsoren. Bent u hierin geïnteresseerd neem dan contact met ons op.

Waar kan je voor doneren?

Voer: € 8,50 tot € 35,- per zak

Hooi: € 8,50 per baal

Medicatie: € 5,50 tot € 65,- per item en dierenartskosten tot € 150,-

Gereedschap: € 10,50 tot € 58,- per item