Wil jij een Rescue Alpaca een gouden thuis bieden? Zò gaan we samen verder.

Stap 1: Ontmoet de alpaca’s
Tijdens deze kennismaking bespreken we waarom je graag alpaca’s wil houden, en waarom specifiek rescue alpaca’s. Je maakt kennis met de dieren die binnenkort beschikbaar komen om te verhuizen. Hierbij hanteren we altijd dat dieren in kudde verband geplaatst worden. Het overnemen van één enkele  rescue alpaca is alleen mogelijk wanneer er al twee of meer, gelijke sexe alpaca’s in je bezit zijn. Anders plaatsen we de dieren per drie.

Stap 2: Match? Dan mag je ze reserveren
Ben je verliefd geworden op de alpaca’s en zie je het helemaal zitten? Zien zij jou ook zitten? Dan mag je de alpaca’s van je keuze reserveren. Je ontvangt de plaatsingsovereenkomst en een factuur voor aanbetaling. Zodra de overeenkomst getekend is en de aanbetaling betaald, zijn de alpaca’s voor jou gereserveerd. Tot die tijd zijn ze nog beschikbaar voor anderen.

Stap 3: Stichting Alpaca Rescue bezoekt je thuis
We komen bij je thuis kijken naar weidegang, onderkomen en helpen je met tips en advies om je voorbereiding zo goed mogelijk te doen. We voorzien in een document waar basis kennis verzameld is voor het houden van alpaca’s. We adviseren scheerders, dierenartsen, voer, zodat je, wanneer de alpaca’s komen, weet wat je te wachten staat.

Stap 4: Praktijk dagdeel bij de alpaca’s
Tijdens deze praktijk les leren we je, samen met andere nieuwe alpaca houders, tips en trics over lichamelijke verzorging van je alpaca’s. Zoals nagels knippen, halsteren, lopen met je alpaca’s, conditie metingen, kuif knippen, gereed maken voor scheren, dierenarts etc. Het is echt hands on.

Stap 5: De alpaca’s komen bij je thuis
Stichting Alpaca Rescue Nederland brengt de alpaca’s bij je thuis. De datum wordt in overleg vastgesteld en we begeleiden je in de eerste stapjes met je nieuwe dieren. Voor het transport berekenen we kilometer prijs: €0,98 cent per kilometer.

Stap 6: update
Stuur je ons af en toe nog eens een update? Voordat de alpaca’s hun gouden huis vonden bij jou, zijn ze een periode intensief behandeld en begeleid door de medewerkers en vrijwilligers van Stichting Alpaca Rescue Nederland. Voor hen is het ontzettend leuk om af en toe te horen hoe het met de dieren gaat. Deze updates worden soms vermeld op social media en de website van Alpaca Rescue Nederland.

Stap 7: vraagbaak en problemen
Wanneer er in de toekomst vragen rijzen of problemen zich voor doen staat Stichting Alpaca Rescue Nederland paraat om met kennis en kunde en een groot netwerk te helpen waar nodig. Schroom niet om contact te zoeken, samen weten we meer!