Herplaatst 2022

Zeger

Zeger is een echte doerak. Hij maakt graag gekke sprongen, rent hart en gaat graag op ontdekkingstocht. Wanneer er iets nieuws is is hij een grote held op sokken en verstopt hij zich graag tussen zijn vriendjes. Samen met zijn maatje Yorwin en Zeno is hij op ontdekking op zijn nieuwe adres.

Zeno

Zeno laat je smelten met zijn mooie bruine ogen. Hij is lief en dol op lekker eten. Denkt hij dat je wat lekkers bij je hebt staat hij zo met zijn neus vooraan. Hij is dol op stukjes wandelen, zeker wanneer hij tussendoor wat mag grazen. Hij is dikke maatjes met Zeger en Yorwin en zit graag achter de schaapjes aan op zijn nieuwe adres.

Yorwin

Yorwin is samen met Zeger en Zeno verhuisd. Met zijn drieën spelen ze samen met de ouessant schaapjes en kippen op hun nieuwe adres. Yorwin is rustig, evenwichtig en soms wat afwachtend.

zidane

Zidane

Zidane, de prachtige rose-grey ruin is verhuisd naar zijn vrienden Yari en Yaro. Zidane is een rustige afwachtende alpaca. Dol op ontdekken en tijdens zijn gekke vijf minuten kan hij prachtig rond huppelen met zijn staart in de lucht. Zidane is oplettend, intelligent en heel gevoelig.

yelmer

Yelmer

Yelmer is samen met Zidane verhuisd naar Yari en Yaro. Yelmer is een rustige jonge alpaca. Deels met de fles groot gebracht. Dit maakt hem makkelijk benaderbaar en soms een echte knuffel. Hij komt graag bij je om aan je handen te snuffelen. Daarnaast observeert hij wat de rest van de alpaca’s doet en sluit hij graag aan wanneer er gespeeld wordt.

lennox

Lennox

Lennox (onbekend) is een actieve en nieuwsgierige man. Hij wil alles zien, ontdekken en loopt graag voorop. Hij komt direct naar je toe om kennis te maken, brokjes uit de hand te eten en niets lijkt eng of teveel.

sylvester

Sylvester

Silvester (2018) is een hele zachte witte ruin. Met zijn grote ogen kijkt hij je onderzoekend aan. Ietwat afwachtend en verlegen maar wanneer hij je wat beter kent komt hij op je af. Zijn gedrag is rustig en hij voegt makkelijk in in een bestaande groep. Sylvester is samen met Lennox, Xavier en Xander verhuist.

xander xavier

Xander en Xavier

Xander en Xavier zijn twee grote rustige ruinen. Al vanaf hun geboorte zijn ze samen. Xander is wat afwachtend en meer op de achtergrond, terwijl Xavier fier en voorzichtig op je af stapt. Met hun uitzonderlijk lange benen zijn het bijzondere verschijningen.
Xander en Xavier zijn samen met Silvester en Lennox verhuist.

Herplaatst 2021

Yari & Yaro

Yari en yaro zijn samen met hun kleine vriendje Yannick verhuisd. Ze genieten met zijn drieen van alle liefde en aandacht van hun nieuwe familie. Yari en Yaro zijn onafscheidelijk. Zij doen alles samen. Onderzoeken, eten, poepen en slapen. Wanneer je Yaro ziet zie je Yari. Ook kattenkwaad en dolle buien delen zij samen.

Yannick

Yannick is samen met zijn twee grote vrienden Yari en Yaro verhuisd. Hij zal het goed doen met veel aandacht van zijn nieuwe familie, geflankeerd door zijn maatjes. Yannick doet alles heel voorzichtig, bedachtzaam en op zijn eigen tempo.
Op 4 januari 2022 is Yannick in zijn slaap overleden. De oorzaak van zijn overlijden is niet bekend. 

Yosha

Yosha is verhuisd naar een kleine kudde waar na het overlijden van de alfa man onrust heerste. Met zijn rustige, evenwichtige en mensgericht karakter brengt Yosha hier weer rust. Ook mag hij mee wandelen en zal hij verder opgeleid worden als therapie alpaca.

Herplaatst 2020

Zepp

Zepp (2010) is bijna drie maanden bij ons geweest. Hij heeft een lichtbruine vacht. Hij is afwachtend, onderzoekend, conflict-vermijdend en speels. In de zomer van 2020 kwam hij – samen met Zayid (2010) – bij ons, nadat ze negen jaar stressvol samenleefden. Allebei hebben ze graag meerdere maatjes om zich heen. Wij hebben Zepp hier tijd gegeven in de kudde om tot rust te komen. Langzaamaan ontspande hij en zocht hij toenadering. We hebben hem geleerd halstermak te zijn, aangelijnd te lopen, zonder paniek de trailer in te gaan en te reizen. Ook liep hij in groepsverband mee langs de weg. Daarnaast hebben wij hem sociale basiskennis bijgebracht, zoals: overal betast worden, nagels knippen, stilstaan voor het invetten van zijn olifantshuid. De kale plekken zijn zo met goede zalf en verzorging enorm opgeknapt. Al deze aspecten kunnen weer door zijn eigenaar worden opgepakt en uitgebouwd. Sinds september 2020 is Zepp weer terug naar waar hij vandaan kwam. Met twee jongere alpaca’s vormt hij een nieuwe kleine kudde.

Yob

Yob (2012) heeft een witte vacht en een kale neus. Hij staat hoog op de poten. Een lama-achtig uiterlijk. Hij is zachtaardig, loyaal en verlegen. Zijn neus en ondergewicht vragen extra verzorging. Hij kwam – samen met Yaco – in het voorjaar van 2021 bij ons, nadat er jaren niet goed voor hen is gezorgd. Op zijn nieuwe adres wordt hij met alle liefde en zorg omringd die hij zich kan wensen. ook staat hij onder toezicht van de dierenarts en wordt er alles aan gedaan om hem verder op gewicht te laten komen en zijn neus te laten herstellen.

Yaco

Yaco (2013) heeft een bruine, wat vlassige vacht en een kale neus. Hij is rustig, haast timide, en snuffelt graag: aan de grond, aan andere alpaca’s, aan je haar, aan je gezicht. Hij kwam – samen met Yob – in het voorjaar van 2021 bij ons, nadat er jaren niet goed voor hen is gezorgd. Hij is te mager, maar komt langzaam wat op krachten en kijkt opmerkzaam rond. Samen met Yob geniet hij van de zijn nieuwe omgeving, waar hij met liefde en zorg wordt omringd.