Dit zijn de alpaca’s die na een korter of langer verblijf bij een nieuw baasje zijn herplaatst.

Zepp

Zepp (2010) is bijna drie maanden bij ons geweest. Hij heeft een lichtbruine vacht. Hij is afwachtend, onderzoekend, conflict-vermijdend en speels. In de zomer van 2020 kwam hij – samen met Zayid (2010) – bij ons, nadat ze negen jaar stressvol samenleefden. Allebei hebben ze graag meerdere maatjes om zich heen. Wij hebben Zepp hier tijd gegeven in de kudde om tot rust te komen. Langzaamaan ontspande hij en zocht hij toenadering. We hebben hem geleerd halstermak te zijn, aangelijnd te lopen, zonder paniek de trailer in te gaan en te reizen. Ook liep hij in groepsverband mee langs de weg. Daarnaast hebben wij hem sociale basiskennis bijgebracht, zoals: overal betast worden, nagels knippen, stilstaan voor het invetten van zijn olifantshuid. De kale plekken zijn zo met goede zalf en verzorging enorm opgeknapt. Al deze aspecten kunnen weer door zijn eigenaar worden opgepakt en uitgebouwd. Sinds september 2020 is Zepp weer terug naar waar hij vandaan kwam. Met twee jongere alpaca’s vormt hij een nieuwe kleine kudde.

Yob

Yob (2012) heeft een witte vacht en een kale neus. Hij staat hoog op de poten. Een lama-achtig uiterlijk. Hij is zachtaardig, loyaal en verlegen. Zijn neus en ondergewicht vragen extra verzorging. Hij kwam – samen met Yaco – in het voorjaar van 2021 bij ons, nadat er jaren niet goed voor hen is gezorgd. Langzaam gaat hij weer meer genieten.

Yaco

Yaco (2013) heeft een bruine, wat vlassige vacht en een kale neus. Hij is rustig, haast timide, en snuffelt graag: aan de grond, aan andere alpaca’s, aan je haar, aan je gezicht. Hij kwam – samen met Yob – in het voorjaar van 2021 bij ons, nadat er jaren niet goed voor hen is gezorgd. Hij is te mager, maar komt langzaam wat op krachten en kijkt opmerkzaam rond.