Yosha

Yosha (2020) heeft een lichtbruine zachte vacht en alerte ronde ogen. Hij is innig bevriend met Yari (2020). Waar de één gaat, gaat de ander. Ze slapen naast elkaar, eten naast elkaar, plassen en poepen naast elkaar en rennen samen door de wei. Soms zijn ze nog wat afwachtend en schuw. Ze komen niet zomaar naar je toe. Maar het socialiseren gaat goed. Ze zijn in het voorjaar van 2021 bij ons gekomen. Dat ze op hun vorige adres goed zijn behandeld, merk je aan hun oplettende nieuwsgierigheid. Yosha zoekt per september 2021 een nieuw huis. Het liefst een plek waar hij met minimaal 3 andere jonge alpaca’s vertroeteld wordt. Behalve met Yari kan hij het ook erg goed vinden met Yaro (2020) en  Yannick (2020). Graag wil hij met hen samen verhuizen. Of met Zeger (2019) en Zeno (2019). Yosha is onderdanig en kan niet worden geplaatst bij dominante dieren.

De vraagprijs voor Yosha is €1485,-

Yentle

Yentle (2020) is klein en wit, met een licht krullende vacht, een smal koppie en een wakkere blik. Ze is in het voorjaar van 2021 bij ons gekomen. Ze is jong en speels. Sinds ze aan de nieuwe situatie is gewend, springt en huppelt ze door de wei, wat aanstekelijk uitwerkt op de anderen. Ze observeert wat er in de damesgroep gebeurt, en houdt nauwlettend de jongemannenkudde in de gaten. Dat ze op haar vorige adres goed is behandeld, merk je aan haar nieuwsgierige aanhankelijkheid. Yentle zoekt per september 2021 een nieuw huis. Ze staat het liefste in een middelgrote kudde met soortgenootjes, waar ze zich kan verschuilen tussen de anderen. Ze is zachtaardig, onderdanig en ook heel eigenwijs. In september is ze halstermak, loopt mee aan de lijn, eet ze uit je hand, kan ze in de trailer en is ze gewend aan mensen. Maar ze is geen wandelaar. Het liefst blijft ze ‘op honk’.

De vraagprijs voor Yentle is €2196,-

Zeger

Zeger (2019) heeft een donkerbruine vacht met helderwitte strepen boven zijn wenkbrauwen en onder zijn kin. Het geeft hem iets eigenzinnigs en markants. Hij is een avonturier, onderzoekt alles wat nieuw is en komt snel naar je toe. Hij is makkelijk in de omgang. Samen met Zeno (2019) kwam hij in het voorjaar van 2020 bij ons. Ze vormen een onafscheidelijk paar. Dat ze op hun vorige adres goed zijn behandeld, merk je aan hun blije vertrouwen. Zeger is gecastreerd, maar is naar andere dieren soms wat overheersend. Hij speelt en stoeit graag, en is erg snel. Hij is halstermak, trailermak, en geniet volop van een wandeling en aandacht. Hij is een echte charmeur. Zeger wordt alleen samen met Zeno geplaatst, met eventueel een ander vriendje erbij, zoals Yosha (2020). Zeger en Zeno mogen vanaf half september verhuizen. Ook naar een adres waar al meerdere alpaca’s zijn.

De vraagprijs voor Zeger en Zeno samen is: €3650,-

Zeno

Zeno (2019) heeft een lichtbruine, zachte vacht en grote bruine ogen. Hij neemt je aandachtig op voordat hij naar je toekomt en aan je snuffelt. Maar als hij je vertrouwt, en dat doet hij algauw, laat hij zich graag aaien. Hij is rustig, onderzoekend en zachtaardig. Samen met Zeger (2019) vormt hij een onafscheidelijk paar. Hij laat Zeger in alles voorgaan.  Ze kwamen in het voorjaar van 2020 bij ons. Dat ze op hun vorige adres goed zijn behandeld, merk je aan hun blije levensvertrouwen. Zeno is gecastreerd en niet dominant. Hij speelt en huppelt graag. Hij is halstermak, trailermak, geniet van een wandeling en aandacht en is aanhankelijk. Zeno wordt alleen samen met Zeger geplaatst, met eventueel een ander vriendje erbij, zoals Yosha (2020). Half september 2021 mogen Zeno en Zeger verhuizen. Ook naar een adres waar al meerdere alpaca’s zijn.

De vraagprijs voor Zeno en Zeger samen is: €3650,-

Yari en Yaro

Yari (2020) en Yaro (2020) hebben lichtbruine zachte vachten, alerte ronde ogen en Yari heeft een witte neus. Samen zijn ze innig bevriend. Waar de één gaat, gaat de ander. Ze slapen naast elkaar, eten naast elkaar, plassen en poepen naast elkaar en rennen samen door de wei. Soms zijn ze nog wat afwachtend en schuw. Ze komen niet zomaar naar je toe. Maar het socialiseren gaat goed. Ze zijn in het voorjaar van 2021 bij ons gekomen. Dat ze op hun vorige adres goed zijn behandeld, merk je aan hun oplettende nieuwsgierigheid.  Ze kunnen goed overweg met Yannick (2020) en Yosha (2020). Yari en Yaro worden alleen samen geplaatst, met eventueel Yannick of Yosha erbij. Ze zoeken vanaf september een nieuw huis. Tot die tijd geven we ze rust en ruimte om zich te ontwikkelen. Ze leren halstermak worden, aan de lijn lopen, uit de hand eten, de trailer ingaan.

De vraagprijs voor Yari en Yaro samen is €2900,-

Yari en Yaro zijn gereserveerd.

Yannick

Yannick (2020) heeft een donkerbruine krullende vacht, een klein koppie en een alerte, afwachtende blik in zijn donkere ogen. In de kudde gedraagt hij zich onderdanig. Hij is achtergebleven in zijn groei. Zijn start lijkt niet al te best te zijn geweest. We moesten hem leren eten. Zijn gewicht en conditie zullen altijd extra aandacht nodig hebben. Voor zijn welzijn is het belangrijk dat hij in een rustige omgeving kan leven, met minimaal 3 andere alpaca-vriendjes van dezelfde leeftijd. In een grote kudde komt hij niet tot zijn recht. Hij laat zich bij het voer wegjagen. Een eigen bak en een rustig plekje om op zijn eigen tempo te eten, helpen hem bij zijn ontwikkeling. Hij kwam in het voorjaar van 2021 bij ons. Hij kan het goed vinden met Yaro (2020) en Yari (2020), en zou graag samen met hen verhuizen. Hij is straks halstermak, eet uit de hand, gaat de trailer in. Maar Yannick is geen wandelaar.

De vraagprijs voor Yannick is €1435,-

Yannick is gereserveerd.

Yob

Yob (2012) heeft een witte vacht, een kale roze neus en hij staat hoog op de poten. Een lama-achtig uiterlijk. Hij is zachtaardig, loyaal en gehoorzaam. Een tikkeltje verlegen, maar ook dol op brokjes en eet deze uit je hand. Yob zal nooit opzettelijk een stap verkeerd zetten, zolang je hem goed behandelt. Hij is erg mager en moet nog wat aansterken. Zijn kale neus vraagt een speciale behandeling om deze te beschermen tegen de elementen. Samen met Yaco (2013) kwam hij in het voorjaar van 2021 bij ons, nadat ze jaren in een situatie leefden waarin niet goed voor hen kon worden gezorgd. Ze zijn dikke maatjes. Waar de één gaat, gaat de ander. Ze letten goed op elkaar. Yob wordt dan ook alleen samen met Yaco herplaatst. Vanaf september kunnen ze naar een volgend adres verhuizen. Dan zijn ze halstermak, lopen aan de lijn, gaan de trailer in en wandelen mee alsof ze dat al jaren doen.

De vraagprijs voor Yob en Yaco samen is €1500,-

Yob is gereserveerd.

Yaco

Yaco (2013) heeft een bruine, wat vlassige vacht en een kale neus. Zijn schrandere ogen nemen je onderzoekend op. Hij is rustig, haast timide, en snuffelt graag: aan de grond, aan andere alpaca’s, aan je haar, aan je gezicht. Hij is mager en moet op krachten komen. Zijn spieren zijn minimaal. Zijn kale neus vraagt een speciale behandeling om deze te beschermen tegen de elementen. Maar met tijd, aandacht, goede voeding en voldoende vitamine en beweging, zal hij weer helemaal bijtrekken. Samen met Yob (2012) kwam hij in het voorjaar van 2021 bij ons, nadat ze jaren in een situatie leefden waarin niet goed voor hen kon worden gezorgd. Ze zijn dikke maatjes. Yaco wordt dan ook alleen samen met Yob herplaatst. Vanaf september kunnen ze naar een volgend adres verhuizen. Dan zijn ze halstermak, lopen aan de lijn, gaan de traielr in en wandelen mee alsof ze dat al jaren doen.

De vraagprijs voor Yaco en Yob samen is €1500,-

Yaco is gereserveerd.