Yosha

Yosha (2020) heeft een witte vacht en grote ronde ogen. Hij is zeker van zichzelf, komt vaak als eerste op je af. Hij houd zijn kopje een beetje schuin en volgt je graag overal naartoe. Hij is halster mak en halster makkelijk, trailermak, verkeersmak en gewend aan veel mensen. Ook voor de oudere alpaca’s is hij niet bang. We verwachten dat Yosha zal uitgroeien tot een stevig, dominant en evenwichtig dier. Castreren is aan te raden, dan zal hij leuk en lief blijven. Yosha mag verhuizen naar een plek waar hij met minimaal 2 andere alpaca’s vertroeteld wordt. Omdat Yosha het in zich heeft dominant te worden is het goed dat hij bij iets oudere dieren geplaatst wordt en is het belangrijk ruim voldoende ruimte te hebben.

De vraagprijs voor Yosha is €1585,-

Yentle

Yentle (2020) is fier, wit, met een dikke pluizig zachte vacht, een smal koppie en een wakkere blik. Ze is in het voorjaar van 2021 bij ons gekomen. Ze is jong en speels. Sinds ze aan de nieuwe situatie is gewend, springt en huppelt ze door de wei, wat aanstekelijk uitwerkt op de anderen. Ze observeert wat er in de damesgroep gebeurt, en houdt nauwlettend de jongemannen kudde in de gaten. Ze staat het liefste in een middelgrote kudde met soortgenootjes, waar ze zich kan verschuilen tussen de anderen. Ze is zachtaardig, onderdanig en ook heel eigenwijs. Ze is halstermak, loopt mee aan de lijn, eet ze uit je hand, trailermak en ze is gewend aan mensen. Ze is heel erg speels. Wanneer ze hierin belemmerd wordt, door bijvoorbeeld aan de lijn te moeten wandelen wordt ze timide en trekt ze zich terug. We zoeken voor Yentle een plek met veel vrijheid, uitdaging in de vrom van spelletjes, met haar mee rennen en natuurlijk minimaal 2 soortgenootjes. Het liefst enkele wat oudere dames en één of twee dames van haar eigen leeftijd of iets jonger.

De vraagprijs voor Yentle is €1996,-

Zeger

Zeger (2019) heeft een donkerbruine vacht met helderwitte strepen boven zijn wenkbrauwen en onder zijn kin. Het geeft hem iets eigenzinnigs en markants. Hij is een avonturier, onderzoekt alles wat nieuw is en komt snel naar je toe. Hij is makkelijk in de omgang. Samen met Zeno (2019) kwam hij in het voorjaar van 2020 bij ons. Ze vormen een onafscheidelijk paar. Dat ze op hun vorige adres goed zijn behandeld, merk je aan hun blije vertrouwen. Zeger is gecastreerd, maar is naar andere dieren soms wat overheersend. Hij speelt en stoeit graag, en is erg snel. Hij is halstermak, trailermak, en geniet volop van een wandeling en aandacht. Hij is een echte charmeur. Zeger wordt alleen samen met Zeno geplaatst, met eventueel een ander vriendje erbij, zoals Yosha (2020). Zeger en Zeno mogen vanaf half september verhuizen. Ook naar een adres waar al meerdere alpaca’s zijn.

De vraagprijs voor Zeger en Zeno samen is: €3650,-

Zeno

Zeno (2019) heeft een lichtbruine, zachte vacht en grote bruine ogen. Hij neemt je aandachtig op voordat hij naar je toekomt en aan je snuffelt. Maar als hij je vertrouwt, en dat doet hij algauw, laat hij zich graag aaien. Hij is rustig, onderzoekend en zachtaardig. Samen met Zeger (2019) vormt hij een onafscheidelijk paar. Hij laat Zeger in alles voorgaan.  Ze kwamen in het voorjaar van 2020 bij ons. Dat ze op hun vorige adres goed zijn behandeld, merk je aan hun blije levensvertrouwen. Zeno is gecastreerd en niet dominant. Hij speelt en huppelt graag. Hij is halstermak, trailermak, geniet van een wandeling en aandacht en is aanhankelijk. Zeno wordt alleen samen met Zeger geplaatst, met eventueel een ander vriendje erbij, zoals Yosha (2020). Half september 2021 mogen Zeno en Zeger verhuizen. Ook naar een adres waar al meerdere alpaca’s zijn.

De vraagprijs voor Zeno en Zeger samen is: €3650,-

Yorwin

Yorwin (2019) is een rustige gecastreerde jonge man. Hij is afwachtend en voegt zich makkelijk in een nieuwe kudde. Hij is altijd met liefde en aandacht omringd en wegens financiële omstandigheden in opvang gekomen. Yorwin zoekt een thuis bij een middelgrote of kleine kudde. Het is belangrijk dat de andere dieren rustig en respectvol zijn. Yorwin is fijngevoelig, geduldig en stabiel en zou een fantastisch therapie dier zijn. Hij benaderd iedereen rustig en voorzichtig, laat zich, na een korte kennismaking, makkelijk aaien en houd van korte wandelingetjes. Veel en ver lopen, ruw spelen en veel verandering zijn niks voor Yorwin.

De vraagprijs voor Yorwin is €1965,-