Yentle

Yentle (2020) is fier, wit, met een dikke pluizig zachte vacht, een smal koppie en een wakkere blik. Ze is in het voorjaar van 2021 bij ons gekomen. Ze is jong en speels. Sinds ze aan de nieuwe situatie is gewend, springt en huppelt ze door de wei, wat aanstekelijk uitwerkt op de anderen. Ze observeert wat er in de damesgroep gebeurt, en houdt nauwlettend de jongemannen kudde in de gaten. Ze staat het liefste in een middelgrote kudde met soortgenootjes, waar ze zich kan verschuilen tussen de anderen. Ze is zachtaardig, onderdanig en ook heel eigenwijs. Ze is halstermak, loopt mee aan de lijn, eet ze uit je hand, trailermak en ze is gewend aan mensen. Ze is heel erg speels. Wanneer ze hierin belemmerd wordt, door bijvoorbeeld aan de lijn te moeten wandelen wordt ze timide en trekt ze zich terug. We zoeken voor Yentle een plek met veel vrijheid, uitdaging in de vrom van spelletjes, met haar mee rennen en natuurlijk minimaal 2 soortgenootjes. Het liefst enkele wat oudere dames en één of twee dames van haar eigen leeftijd of iets jonger.

De vraagprijs voor Yentle is €1996,-

Xiebren

Xiebren (2021) is een lieve jonge man. Hij onderzoekt graag nieuwe dingen en is dol op lekkere hapjes. Wegens omstandigheden bij ons en samen met zijn dikke maatjes Epke en Xibbe op zoek naar een liefdevol thuis. Xiebren is halstermak, eet uit je hand en loopt makkelijk mee aan de lijn. Hij is meer afwachtend dan dominant.

De vraagprijs voor Xiebren is €1550,-

Epke

Epke (2021) is een ondeugende jonge man. Hij zet zijn maatjes Xiebren en Xibbe graag aan tot spelen en gekke bokkensprongen maken. Hij is groot en bruin met heel veel wol op zijn kopje. Hij kijkt op tegen de oudere mannen en imiteert graag hun gedrag. Wanneer het er te ruw aan toe gaat trekt hij zich gauw terug en kijkt van een afstandje nieuwsgierig toe. Wegens omstandigheden bij ons en samen met zijn dikke maatjes Xiebren en Xibbe op zoek naar een liefdevol thuis. Epke is halstermak, eet uit je hand en loopt makkelijk mee aan de lijn.

De vraagprijs voor Epke is €1550,-

Xibbe

Xibbe (2021) is een lieve en onzekere jonge man. Wanneer zijn maatjes Xiebren en Epke met elkaar spelen neemt Xibbe een aanloop en springt met grote sprongen achter ze aan. Hij doet graag wat zij doen en voelt zich duidelijk veilig bij hen. Wegens omstandigheden bij ons en samen met zijn dikke maatjes Xiebren en Epke op zoek naar een liefdevol thuis. Epke is halstermak, eet uit je hand en loopt makkelijk mee aan de lijn.

De vraagprijs voor Xibbe is €1550,-