Alpaca’s in onze opvang

zayd

Zayid

Met zijn lama-achtige uiterlijk steelt hij direct je hart. Een tikje nerveus, waaks, dominant. Hij is negen jaar, gevoelig en verstopt zich graag tussen andere dieren. Tegelijkertijd wil hij overzicht behouden. Zayid heeft ruim negen jaar met Zepp samen-geleefd, zonder andere alpaca’s om een echte kudde mee te vormen. De stress en spanning die dit opriep, uit hij op Zepp, die hij aanvalt wegjaagt. Zayid voelt zich snel alleen en onveilig.

Zeno

Rustig, nieuwsgierig, onderzoekend. Met zijn grote bruine ogen neemt hij je aandachtig op voordat hij aan je komt snuffelen. Zeno is anderhalf jaar, heeft
geen ‘rescue’ achtergrond en zal samen met Zeger de basis vormen van de mannenkudde. We zullen hem socialiseren, trainen, aan het verkeer laten
wennen en hem zo de mogelijkheid bieden anderen op hun gemak te stellen.

Zeno kan geadopteerd worden. Zo draag je bij aan het welzijn van de rescues die wij opvangen.

Zeger

Zeger is een avonturier, gemakkelijk en een tikje dominant. Hij is anderhalf jaar  en komt snel naar je toe om kennis te maken. Hij onderzoekt graag alles wat nieuw is. Net als Zeno heeft hij geen ‘rescue’ achtergrond, en zal hij de basis vormen van de mannenkudde. We zullen hem trainen, socialiseren en aan het verkeer laten wennen, zodat hij anderen op hun gemak kan stellen.

Zeger kan geadopteerd worden. Zo draag je bij aan het welzijn van de rescues die wij opvangen.

olaf

Olaf

Olaf is een jongeman van drie jaar. Hij is lief en nieuwsgierig en wil graag leren spelen. Olaf heeft de neiging  snel en plotseling te schoppen, en doet dit dan heel hard. We zullen Olaf leren dat niet alles wat van achteren komt gevaarlijk is, en dat het alpaca-leven in een vrolijke kudde hem veel te bieden heeft.

Zara

Zara is een lieve merrie van bijna 8 jaar. Ze kampt al geruime tijd met hevige schurftinfecties. Dit maakt dat ze niet lekker in haar vel zit en veel kale en zere
plekken op haar lichaam heeft. Zara heeft een tijdlang extra aandacht, eten, vitaminepreparaten en dierenarts behandelingen nodig. Zara voelt zich het meest prettig in een kleine, overzichtelijke kudde waar ze niet aldoor haar eigen plekje hoeft te verdedigen.

zora

Zora

Zora is net één jaar geworden en zeer levenslustig. Ook zij kampt met veel schurftinfecties. Delen van haar lichaam zijn kaal, de huid is gescheurd en ruw,
pijnlijk jeukend en ligt op veel plaatsen open. Hierdoor zit ze niet lekker in haar vel en is ze wat schrikachtig, saggerijnig en bokkig. Naast de zorg voor haar huid
zullen we ons concentreren op rust, ritme, aandacht en afleiding. Ze is jong en heeft nog een hele wereld te ontdekken.

zidane

Zidane

Zidane is een jonge sociale en speelse man die alles nog wil leren. Hij heeft geen rugzakje en brengt wat jeugdige luchtigheid in de kudde. Samen met Zayid loopt hij graag voorop.
Zidane kan geadopteerd worden. Zo draag je bij aan de training en (medische) zorg van alle rescues.

Onze dames kudde

alpha

Alpha

Rustige stabiele merrie van vier jaar. De Alpha-vrouw van de dameskudde. Ze is duidelijk in wat iedereen binnen de kudde wel en niet mag, en enorm avontuurlijk.

bonne

Bonne

Met haar anderhalf jaar is Bonne, dochter van Alpha, al een hele dame. Vrij dominant, speels, onderzoekend en ze haalt graag kattenkwaad uit. Ze daagt de anderen uit tot rondjes sprinten rond de vijver en is dol op woeste golven in de zee.

arenda

Arenda

De bewaker van de kudde. Ze is ruim drie jaar oud en houdt altijd de omgeving in de gaten. Zij is de eerste die alarm slaat als er wellicht gevaar dreigt. Ze is de snelste van allemaal en geniet van het strand, de zee en de vijver. Voor jongere dieren is ze de strenge tante en nauw betrokken bij de opvoeding. Arenda is absoluut geen knuffel-alpaca.

ada

Ada

Ada is ruim drie jaar en de moederkloek van het geheel. Lief, zacht, zorgzaam. Ze heeft pleegmoeder gespeeld voor Aafje en Amber, en was vaste oppas-tante voor Bonne. Nu is ze zelf drachtig en verwacht haar veulentje eind februari 2021.

amber

Amber

Amber is ruim twee jaar. Zij is als weesje van vier maanden bij ons gekomen en door ons met de fles grootgebracht, onder toeziend oog van Ada. Amber is lief, aanhalig en onderzoekend. Een sterke alpaca met een duidelijke eigen wil. Dol op kunstjes leren en verse worteltjes.

aafje

Aafje

Aafje is ruim drie jaar en door ons met de fles grootgebracht, onder toeziend oog van Ada. Van een zwak, ondervoed scharminkel is ze uitgegroeid tot de grootste van de kudde. Aafje houdt zich graag wat op de achtergrond. Maar ze is dol op lekker verzorgd worden; nagels knippen, kuifje knippen – ze gaat er heel ontspannen goed voor liggen. In het water is haar favoriete bezigheid: stampen. Zodat de spetters alle kanten opvliegen en iedereen om haar heen nat wordt.