Alpaca’s in onze opvang

zayd

Zayid

Met zijn lama-achtige uiterlijk steelt hij direct je hart. Een tikje nerveus, waaks, dominant. Hij is negen jaar, gevoelig en verstopt zich graag tussen andere dieren. Tegelijkertijd wil hij overzicht behouden. Zayid heeft ruim negen jaar met Zepp samen-geleefd, zonder andere alpaca’s om een echte kudde mee te vormen. De stress en spanning die dit opriep, uit hij op Zepp, die hij aanvalt wegjaagt. Zayid voelt zich snel alleen en onveilig.

Zeno

Rustig, nieuwsgierig, onderzoekend. Met zijn grote bruine ogen neemt hij je aandachtig op voordat hij aan je komt snuffelen. Zeno is anderhalf jaar, heeft
geen ‘rescue’ achtergrond en zal samen met Zeger de basis vormen van de mannenkudde. We zullen hem socialiseren, trainen, aan het verkeer laten
wennen en hem zo de mogelijkheid bieden anderen op hun gemak te stellen.

Zeno kan geadopteerd worden. Zo draag je bij aan het welzijn van de rescues die wij opvangen.

Zeger

Zeger is een avonturier, gemakkelijk en een tikje dominant. Hij is anderhalf jaar  en komt snel naar je toe om kennis te maken. Hij onderzoekt graag alles wat nieuw is. Net als Zeno heeft hij geen ‘rescue’ achtergrond, en zal hij de basis vormen van de mannenkudde. We zullen hem trainen, socialiseren en aan het verkeer laten wennen, zodat hij anderen op hun gemak kan stellen.

Zeger kan geadopteerd worden. Zo draag je bij aan het welzijn van de rescues die wij opvangen.

olaf

Olaf

Olaf is een jongeman van drie jaar. Hij is lief en nieuwsgierig en wil graag leren spelen. Olaf heeft de neiging  snel en plotseling te schoppen, en doet dit dan heel hard. We zullen Olaf leren dat niet alles wat van achteren komt gevaarlijk is, en dat het alpaca-leven in een vrolijke kudde hem veel te bieden heeft.

Zara

Zara is een lieve merrie van bijna 8 jaar. Ze kampt al geruime tijd met hevige schurftinfecties. Dit maakt dat ze niet lekker in haar vel zit en veel kale en zere
plekken op haar lichaam heeft. Zara heeft een tijdlang extra aandacht, eten, vitaminepreparaten en dierenarts behandelingen nodig. Zara voelt zich het meest prettig in een kleine, overzichtelijke kudde waar ze niet aldoor haar eigen plekje hoeft te verdedigen.

zora

Zora

Zora is net één jaar geworden en zeer levenslustig. Ook zij kampt met veel schurftinfecties. Delen van haar lichaam zijn kaal, de huid is gescheurd en ruw,
pijnlijk jeukend en ligt op veel plaatsen open. Hierdoor zit ze niet lekker in haar vel en is ze wat schrikachtig, saggerijnig en bokkig. Naast de zorg voor haar huid
zullen we ons concentreren op rust, ritme, aandacht en afleiding. Ze is jong en heeft nog een hele wereld te ontdekken.

zidane

Zidane

Zidane is een jonge sociale en speelse man die alles nog wil leren. Hij heeft geen rugzakje en brengt wat jeugdige luchtigheid in de kudde. Samen met Zayid loopt hij graag voorop.
Zidane kan geadopteerd worden. Zo draag je bij aan de training en (medische) zorg van alle rescues.

Zeus

Zeus is een ruin van zo’n 10 jaar oud. Hij is rustig en onderzoekend. Hij kijkt graag eerst de kat uit de boom voor hij naar je toe komt. Heb je eenmaal zijn vertrouwen gewonnen komt hij graag dicht bij je staan. Zeus had last van zijn veel te lange gebit waardoor hij nog maar moeizaam kon eten. Het lopen werd bemoeilijkt door zijn lange nagels. Ook zijn vacht is dringend aan onderhoud toe.
Zeus kan kan geadopteerd worden. Zo draag je bij aan het welzijn van de rescues die wij opvangen

Zafier

Zafier is een onzekere bange alpaca. Hij schrikt van alles wat nieuw is en van alles wat onverwachts bij hem in de buurt komt. Zelfs van zijn maatje Zeus schrikt hij. Door zijn veel te lange tanden en nagels kon hij waarschijnlijk al enige tijd niet goed eten en is hij is erg vermagerd. Langzaam ontdekken we dat hij niet zo goed kan zien.
Help jij mee in zijn training om zijn zelfvertrouwen te versterken? Zafier kan kan geadopteerd worden. Zo draag je bij aan het welzijn van hem en andere de rescues die wij opvangen.

Yari en Yaro

Yari en Yaro zijn dikke vriendjes van elkaar. Waar Yari gaat gaat Yaro en andersom. Ze slapen naast elkaar, poepen naast elkaar en rennen naast elkaar. Ze zijn hun hele jonge leven goed verzorgd maar moesten wegens gezondheidsredenen van de eigenaar weg.
Adopteer Yari of Yaro en draag bij aan hun training, socialisatie en onderhoud en dat van de andere rescue alpaca’s.

Yosha

Yosha is een lief en onderzoekend mannetje. Met zijn lichtgrijze ogen kijkt hij je onderzoekend aan. Met zijn roze neus snuffelt hij aan je gezicht en haar. Yosha houd zijn kopje vaak wat scheef en wanneer hij loopt ‘slalomt’ hij een beetje. We zijn er nog niet achter of dit te maken heeft met gebrek aan bepaalde stoffen in zijn eten voordat hij bij ons kwam, of het met de geboorte of groei te maken heeft of iets neurologisch is. Adopteer Yosha en draag bij aan zijn training, socialisatie en onderhoud en dat van de andere rescue alpaca’s.

Yannick

Yannick is klein van stuk, zeer onderdanig en op dit moment te mager en wat lusteloos. Hij heeft moeite met het eten van vast voedsel. We moeten dit op verschillende momenten van de dag aanbieden om te zorgen dat hij voldoende binnen krijgt. Yannick behoeft voorlopig veel extra aandacht om hopelijk voldoende aan te komen.
Adopteer Yannick en draag bij aan zijn ontwikkeling, speciaal eten, extra aandacht, training, socialisatie en onderhoud en dat van de andere rescue alpaca’s.

Max

Max is een reus! Zijn schofthoogte is meer dan 100cm. Max heeft al veel meegemaakt. In mei 2021 wordt hij 4 jaar, in deze vier jaar zijn wij het 4e adres waar hij woont. Max is in zijn verleden door voorbijgangers van de weide waar hij stond getreiterd. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij een gereserveerdheid laat zien tegenover mensen. Wanneer je te snel dichtbij komt of hem overvraagt wordt hij agressief. Hij spuugt, steigert en valt aan. Plotseling omdraaien en weglopen is ook een trigger, dan vliegt hij van achter op je af. Max heeft door deze gedragsproblemen een lange weg te gaan. We werken aan vertrouwen opbouwen en resocialiseren. Op termijn gaan we hem halstermak maken en zal hij mee gaan op wandelingen, met iemand die hij kent. Met zijn lange poten en krachtige lijf is hij een statige en indrukwekkende verschijning.
Adopteer Max en draag bij aan zijn training, resocialisatie en onderhoud en dat van de andere rescue alpaca’s.

Yelmer

Yelmer is een lief en zacht baasje. Hij is deels met de fles grootgebracht en voelt zich makkelijk thuis bij mensen. Helaas konden zijn vorige eigenaren wegens omstandigheden niet meer voor hem zorgen. In de grote en levendige jonge mannen kudde moet hij nog een beetje zijn weg vinden. Zodra er eten of aandacht in het spel zijn is hij een echte voorloper. We geven hem de tijd om alpaca onder de alpaca’s te worden en aansluiting te vinden bij zijn soortgenoten.
Adopteer Yelmer en draag bij aan zijn training, socialisatie en onderhoud en dat van de andere rescue alpaca’s.

Yentle

Yentle is een vrolijke jonge dame. Ze speelt graag met onze Dana en met Zora. Wanneer ze iets niet snapt trekt ze zich graag terug tussen oudere dames. Yentle is wegens omstandigheden bij ons terecht gekomen en geniet van het kudde leven.
Adopteer Yentle en draag bij aan haar training, socialisatie en onderhoud en dat van de andere rescue alpaca’s.

Onze dames kudde

alpha

Alpha

Rustige stabiele merrie van vier jaar. De Alpha-vrouw van de dameskudde. Ze is duidelijk in wat iedereen binnen de kudde wel en niet mag, en enorm avontuurlijk.

bonne

Bonne

Met haar anderhalf jaar is Bonne, dochter van Alpha, al een hele dame. Vrij dominant, speels, onderzoekend en ze haalt graag kattenkwaad uit. Ze daagt de anderen uit tot rondjes sprinten rond de vijver en is dol op woeste golven in de zee.

arenda

Arenda

De bewaker van de kudde. Ze is ruim drie jaar oud en houdt altijd de omgeving in de gaten. Zij is de eerste die alarm slaat als er wellicht gevaar dreigt. Ze is de snelste van allemaal en geniet van het strand, de zee en de vijver. Voor jongere dieren is ze de strenge tante en nauw betrokken bij de opvoeding. Arenda is absoluut geen knuffel-alpaca.

ada

Ada

Ada is ruim drie jaar en de moederkloek van het geheel. Lief, zacht, zorgzaam. Ze heeft pleegmoeder gespeeld voor Aafje en Amber, en was vaste oppas-tante voor Bonne. Nu is ze zelf drachtig en verwacht haar veulentje eind februari 2021.

amber

Amber

Amber is ruim twee jaar. Zij is als weesje van vier maanden bij ons gekomen en door ons met de fles grootgebracht, onder toeziend oog van Ada. Amber is lief, aanhalig en onderzoekend. Een sterke alpaca met een duidelijke eigen wil. Dol op kunstjes leren en verse worteltjes.

aafje

Aafje

Aafje is ruim drie jaar en door ons met de fles grootgebracht, onder toeziend oog van Ada. Van een zwak, ondervoed scharminkel is ze uitgegroeid tot de grootste van de kudde. Aafje houdt zich graag wat op de achtergrond. Maar ze is dol op lekker verzorgd worden; nagels knippen, kuifje knippen – ze gaat er heel ontspannen goed voor liggen. In het water is haar favoriete bezigheid: stampen. Zodat de spetters alle kanten opvliegen en iedereen om haar heen nat wordt.