Hoe werken wij?

Alpaca opvang voor als u zelf niet meer kunt zorgen voor uw alpaca’s. Wij zijn Alpaca Rescue Nederland.

Alpaca’s zijn immens populair. Met hun van nature zachtaardige karakter, nieuwsgierige inslag en soepele pootjes zijn het fantastische weidedieren. Ze kunnen veel aanleren. En net als paarden of geiten vervullen ze vaak een gezelschapsfunctie.

Helaas zijn er situaties denkbaar waarin het niet meer lukt alpaca’s te hebben en te verzorgen. Dan kun je beter afscheid nemen van je dieren.

Ook de populariteit heeft een keerzijde. Soms worden alpaca’s in een opwelling gekocht, op een te klein stuk grond gehouden of wordt er slechts eentje aangeschaft – terwijl het kuddedieren zijn, en ze zo vereenzamen. Met als gevolg: gedragsproblemen, ongelukkige of soms zelfs angstige dieren. Het aantal meldingen over verwaarloosde en mishandelde alpaca’s neemt toe.

In de meest uiteenlopende gevallen bieden wij met onze opvang een oplossing: Stichting Alpaca Rescue Nederland.

Soms is afstand doen het beste voor het dier.

Wij nemen de alpaca en alle bij het dier behorende kosten en verzorging over. Zoals dierenartsbezoeken, vitaminepreparaten, krachtvoer, training, entingen, scheren. De eigenaar doet geheel afstand van zijn dieren.

Nadat een alpaca of groepje alpaca’s bij ons is gekomen, observeren we hen enige tijd. Zo leren we hen kennen en kunnen we goed inschatten waar zij zich het prettigst zullen voelen. Houden ze van aandacht of juist niet? Zijn ze dominant, onderdanig, speels? Zijn ze dol op wandelen of afwisseling? Of grazen ze liever in een rustige, veilige omgeving?

Met behulp van onze andere alpaca’s zullen wij hen integreren in verschillende alpaca-groepen. Op den duur gaan we op zoek naar hun nieuwe ‘for ever home’.

alpaca opvang zeeland

Lees hier het volledige artikel in de PZC.